The little boy logo

The little boy logoRolfing Institutet har en logga som föreställer en liten pojke som visas i profil på två sätt: först obalanserad vilket visas som pojken byggd i byggklossar som står snett och vint, och sen mer i balans vilket man ser då byggblocken står fint staplade på varandra.

Det är kanske inte helt uppenbart men det finns en berättelse bakom denna logga. Pojken, då fyra år gammal, finns nämligen på riktigt. Han heter Tim Barrett.

1959 blev han diagnostiserad med Leggs-Perthes sjukdom, en sjukdom som får delar av höftleden att dö, delar av lårbenet (femur) brukar därmed gå sönder, brytas ner och återskapas. Skelettet återskapas dock inte alltid på ett sätt som ger bra hållning och rörlighet.  Tims mamma fick rådet att låta läkarna sätta honom i gips i fem år och prognosen var att han förmodligen skulle sitta i rullstol när han blev 20 år gammal. Ida Rolf trodde att hon kunde hjälpa honom utan att han skulle behöva gipsas alls. Hon jobbade med honom över flertalet månader och han växte upp helt utan handikapp. Han är nu en aktiv och hälsosam man, surfare, som lever med sin familj på Hawaii.