Enjoy the ride

Hur mycket av vår vakna tid och hur mycket av vår energi går åt till att försöka skapa kontroll? Kontroll över sådant vi faktiskt inte har kontroll över. Men, bara för att vi försöker så tror vi att det går. Vi tror att vi styr. Att vi kan förutse framtiden. Massor av tid läggs på att planera för något som kanske aldrig kommer. Tid som vi istället kunna lägga på att njuta av det som pågår just nu.

Jag tror att för att leva lyckligare så krävs det en hel del övning i att vara ok med att inte ha koll. Att vara bekväm med att inte veta. Kanske till och med kunna njuta av att inte veta. Bara ”enjoy the ride” liksom 🙂 För är det inte så, att visst kan jag lägga massor av tid nu på att tänka ut varje möjligt scenario av framtiden, eller, så kan jag lita på att jag har de resurser som behövs att lösa det som händer, när det händer? För kan jag tänka ut smarta lösningar nu i överflöd (och kanske i onödan), kan jag inte lika gärna tänka ut dem när de behövs?

Mitt tema på mina yogaklasser hoppas på att belysa detta och ge en chans att öva detta. Så många går på yogaklasser och slår på autopiloten, tror sig veta i förväg vad nästa position ska vara eller hur en övergång ska se ut. Så, för att öva att vara ok med att inte veta så bjuder jag denna vecka på flöden som jag hoppas och tror är lite oväntade. Kan säkert bjuda vissa på frustration och andra på glädje. Att inte veta kan ibland vara riktigt kul! Tänk om du redan nu visste exakt hur ditt liv skulle bli? Tråkigt säger jag. Är det inte mer spännande att inte veta? Att istället vara nyfiken på vad som väntar bakom nästa hörn?

Jag väljer nyfikenheten. Och jag väljer den många gånger! Jag är nämligen oerhört van i att planera i förväg; att oroa mig in absurdum för vad som kanske ska ske. Och det räcker nu. Visst kan jag planera framåt. Men inte hela tiden! Jag vill leva också. Och uppleva. Och bli överraskad.

Så jag tar det lugnt och vilar att absolut ingenting är under kontroll. I do my best to enjoy the ride.
Kram, Åsa