Rolfing session nummer 3, din fram- och baksida

Den tredje behandlingen handlar om sidan av kroppen, det som avgränsar dig mot yttervärlden. Genom att frigöra sidan av kroppen, förlänga och mjuka upp strukturerna där, så får du en klarare uppfattning om vad som är den främre delen av kroppen och vad som hör till den bakre delen av kroppen. När du har en mer tydlig separation mellan din främre och bakre gräns kan du börja uppleva vad som finns där i mellan. Lite symbolik som i bilden till detta inlägg, din framsida visar vart du är på väg, din baksida visar varifrån du kommer. Därimellan, tomrummet mellan dessa två gränser, finns det om är nu. Snacka om mindfulness!

När sidorna av kroppen förlängs hjälper det allt fler segment av kroppen att komma närmare lodlinjen, en mer optimal placering av kroppens delar för att hantera gravitationen.

Hur väl axlarna hänger på kroppen behandlas även i denna session, så att armarna kan röra sig fritt. Andetaget är ett annat område att fortsätta förbättra. Att frigöra de nedersta revbenen (the floating ribs) likaså.

Frågor att utforska i samband med session nummer 3 (eller annars) skulle kunna vara:

– använder jag mina armar för att sträcka mig (mot något) eller trycka bort (något)?

– kan jag be om hjälp?

– hjälper jag andra?

– håller jag mina känslor i armarna istället för att uttrycka dem?

– hur möter jag utmaningari livet? Genom att hänga medaxlarna eller genom att lyfta upp dem mot öronen?

Min största fysiska upplevelse i samband med session 3 hade att göra med att få mer längd i QL (quadratus lomborum) och äntligen bli mer jämn i kroppen igen! Vilken frihet!

Den största förvåningen var att jag hade svårt, väldigt svårt att känna något överhuvudtaget i utrymmet i bröstkorgen. Mellan ryggraden och bröstbenet, i utrymmet där i mellan kände jag….. ingenting. Spännande att fortsätta leta med nyfikenhet på vad jag kan uppfatta där. Och en välgörande mindfulnessövning.
Stor kram, Åsa