Gordon Ramsay, eller tankens kraft

Jag var ute och sprang i morse. Precis som med yoga är löpning för mig en fantastisk möjlighet att lära känna mig själv bättre, framför allt mina tankar, känslor och mina kroppsliga sensationer. Det var ett underbart väder, alla jag mötte var glada, miljön runt om kring var vacker och söta små kaniner betade vid vägkanten. Kunde inte bli bättre! Ändå kom jag på mig själv att leta i kroppen efter sådant som känns fel, ont eller jobbigt. Mina senaste löpturer har varit väldigt tunga för att just kroppen gjort ont lite här och där, så jag förstår varför mitt fokus riktades som det gjorde. Tack och lov kom jag på mig själv nästan omgående och kunde styra om det! Andningen flödade bra, benen kändes pigga och spänstiga, ryggen var lång och nacken avslappad. Perfekt! Men det är så enkelt att hamna snett i tankarna! Om jag letar efter något som känns fel så kommer jag hitta något som är fel. Och fokuserar jag på det negativa så kommer min löprunda bli allt annat än skön.

För att par år sedan fick jag en läxa, en väldigt härlig sådan, som verkligen fått mig att förstå kraften i mina tankar. Jag hade en dröm. Jag drömde om Gordon Ramsay! Vi träffades och blev galet förälskade i varandra. Drömmen var väldigt realistisk. Jag visste även i drömmen att han var gift och hade barn, så vi ägnade en del tid åt att prata om hur vi skulle hantera situationen 🙂 Hur som helst, när jag vaknade var jag fylld i kroppen av en känsla av nyförälskelse! Känslan var så stark att det tog nästan ett halvår innan jag kunde se honom på tv (han var på tv nästan jämt då, nu också!) utan att det pirrade lite i magen och jag blev rosig om kinderna 🙂

Min insikt blev dock att tankens kraft är stark. Om jag kunde skapa en sådan stark känsloupplevelse i min egen kropp, som satt i så länge, helt på egen hand, bara med hjälp av mina tankar, då fanns det inget som stoppade mig! Förutom… möjligen… mina egna tankar! För precis som jag kan skapa en härlig känsla i kroppen bara med hjälp av tankarna så kan jag lika enkelt förstöra tex en fantastisk löprunda bara med hjälp av tankarna också. Tack och lov kan vi välja vilka tankar som vi fokuserar på! Det gäller bara att bli uppmärksam på dem…

Handlingsplanen ser ut som följer:

Steg 1: uppmärksamma dina tankar

Steg 2: välj vilka tankar som ska få fäste eller vilka du ska släppa taget om

Steg 3: fokusera på de tankar som kan hjälpa dig och släpp taget om de som inte hjälper dig

Upprepa steg 1-3 ofta!

Förstå vilka möjligheter som ligger i dina tankar! Hur de kan hjälpa dig, bland annat i din träning eller i dina relationer 😉

Gordon, du kommer alltid att vara ”the man of my dreams” 🙂

Kram, Åsa