Föreläsning: Vad är Rolfing?

Rolfing® Structural Integration är en holistisk och processorienterad metod för hälsa och välmående. Metoden skapades av Ida Rolf (doktor i biokemi) i USA på 1930-talet. Hon intressera sig för hur man kunde använda sig av bindvävens elastiska egenskaper vid medicinsk vård av kroppsliga problem. Hon ansåg att gravitation verkar som en helande kraft.

Så det man gör med Rolfingsessionerna är att arbeta med kroppens bindväv mha manipulation (massage- och trycktekniker), rörelse och utbildning för att just få gravitationen att strömma genom kroppen på ett sådant sätt att den gör nytta för kroppen, istället för att vara något som vi jobbar emot.

Skador, långvarig stress, trauman påverkar bindväven, förkortar den och gör den stelare, tjockare och mindre elastisk. Även pålagda rörelsemönster som många timmar framför en dator påverkar bindväven.

Efter föreläsningen ska du bättre förstå hur Rolfingen hjälper kroppens bindväv att återfå sin elasticitet, spänst och rörlighet så att kroppens olika delar kan röra sig bättre enskilt men också bättre tillsammans. Det kostar mindre energi att röra sig, att sitta, stå, gå och andas. Det kostar kroppen mindre energi att vara du. Föreläsningen är främst teoretisk men vissa praktiska inslag ingår för att du bättre ska förstå behandlingsformen och om den kan vara något för dig.

Du som deltar på föreläsningen får ett fördelaktigt erbjudande på en eller flera Rolfingsessioner efteråt.

Datum: Kommer snart
Tid: 10.00 – 12.00
Pris: 100 kr. Betala via Swish till 123 505 1966.
Föreläsare: Åsa Åhman
Plats: Online, via zoom. Du får en länk på mejlen så snart du anmält dig och betalat.